Suurmestari

Kari Voutilainen

"Unelmien eteen joutuu ja saa tehdä työtä, silloin nauttii enemmän saavutuksestakin.

Leijona on kello, jonka olen itse saanut ensimmäiseksi kellokseni monen muun suomalaisen nuoren tavoin. Siksi se on jäänyt kaikille mieleen. Mekaanisen kellon nousun myötä Leijona-kellojen unelmana on ollut palata niiden valmistajaksi. Olen hyvin mielelläni mukana toteuttamassa Heritage-mallistoa ja tätä Leijona-kellojen unelmaa."


Kari Voutilaisen tarina

Vuonna 1962 syntynyt Kari Pekka Voutilainen on aikamme tunnetuimpia itsenäisiä kelloseppiä Suomessa. Hänen työnsä ovat käytännönläheisen luovuuden ja käsityötaiteen taidonnäytteitä. 

Voutilainen suoritti kellosepän tutkinnon vuosina 1983–1986 maailmankuulussa Kelloseppäkoulussa Espoon Tapiolassa. Leijona-kelloihin hän tutustui hyvin läheisesti jo tuolloin ollessaan kesätöissä Leijona-kellojen valmistuttajalla Oy Perkolla.

Opintojensa jälkeen vuosina 1990–1999 Voutilainen toimi Parmigiani Mesure et Art du Tempsillä restauroiden maailman harvinaisimpia ja monimutkaisimpia kelloja. Seuraavat kolme vuotta hän vietti jakaen osaamistaan muille siirtyessään opetustehtäviin tunnettuun WOSTEP-kelloseppäkouluun vuosiksi 2000–2002.

Lopulta Voutilainen päätti jättää opetustehtävät vuonna 2002 ja perusti sveitsiläiseen Môtiers-nimiseen kylään omaa nimeään kantavan yrityksen, Voutilainen Artisan d’Horlogerie d’Art. Hänen tavoitteensa on alusta asti ollut luoda vuosittain pieniä määriä mikromekaanisesti taiteellisia horologisia töitä käsityönä. Tänä päivänä Voutilaisen ateljee työllistää 15 taidokasta artesaania, jotka yhdessä suunnittelevat ja rakentavat noin 45 kelloa vuodessa (2018).

Kari Voutilaisella on kaksi tytäryhtiötä: kellotauluja valmistava Comblémine SA sekä kellokuoria valmistava Voutilainen & Cattin SA.

Vuosien varrella Voutilainen ja hänen luomuksensa ovat nauttineet useita kunnianosoituksia ja palkittu monissa alan tapahtumissa.

Palkinnot ja saavutukset

GPHG* 2020 Men´s Watch Prize - 28SC

GPHG* 2019 Artistic Crafts Watch Prize - Starry Night Vine

GPHG* 2019 Men´s Watch Prize -  28ti

GPHG* 2017 Artistic Crafts Watch Prize – Aki-No-Kure

Watchfair 2016 – Scintillante

Watchfair 2015 Classic Watch Prize  – VINGT-8 BGR

GPHG* 2015 Men´s Watch Prize – GMR

Suurmestari (Grand Master) 2014

GAIA 2014 Award

GPHG* 2014 Artistic Crafts Watch Prize – Hisui

GPHG* 2013 Men´s Watch Prize – V-8R Power Reserve

GPHG* 2007 Men´s Watch Prize – Observatoire

 

*Alan arvostetuin Grand Prix d'Horlogerie de Genève -kilpailu