Ajatus yhteistyöstä

Leijona-kellojen syntyhetkistä noin vuosisata myöhemmin Oy Perkko Ab aloitti yhteistyön sveitsiläisen kellomestari Kari Voutilaisen kanssa. Tämän myötä laatukellomarkkinoille syntyi uusi rannekellosarja: Leijona Heritage 1907.

Yhteistyön siemenet kylvettiin vuonna 2017 Leijona-brändin omistuksen 100-vuotisjuhlavuoden lähestyessä. Perkko ideoi päivitettyjä versioita Leijonan kiinnostavimmista vintagekelloista, nykyaikainen tyyli ja moderni laatutaso huomioiden. Vanhojen mallien uudelleenjulkaisu oli ollut menestyksekäs trendi kellomarkkinoilla jo jonkin aikaa.

Huippuvalmistaja liittyy seuraan

Kun malliston ensimmäiset luonnokset valmistuivat Suomessa, aloimme hakea kumppania Sveitsistä. Koska malliston estetiikan kannalta yksi keskeisimpiä komponentteja on kellotaulu, otimme yhteyttä suurmestari Kari Voutilaiseen. Neuvottelujen päätteeksi Voutilainen sopi ottavansa koko tuotantoprosessin ja uuden malliston kokoamisen vastuulleen Sveitsissä. Tämä menestyksekäs ja pitkäikäinen kumppanuus on nimeltään Voutilainen X Leijona ja yhteistyön lopputulemana syntyi Leijona Heritage 1907 -mallisto. Voimme varmuudella sanoa, että kaikki Heritage-mallistoon osallistuneet osapuolet ovat äärimmäisen ylpeitä saavutuksesta.

Malliston sydän

Heritage 1907 -kellomalliston konseptisuunnittelu on tehty Suomessa, Oy Perkko Ab:n toimesta ja se ponnistaa aiemmista Leijonan kellomalleista. Nykyisen perinnemalliston kolme kellomallia – Jalo, Urho ja Oiva – on nimetty Perkon perustajaveljesten mukaan.

Tuotantopiirustukset, työkalut ja mallit Voutilainen on viimeistellyt Sveitsissä, jossa hän on myös johtanut ja valvonut tuotantoprosessia alusta loppuun. Kellokuorien valmistus sekä kellojen kokoaminen ovat Voutilainen & Cattin SA:n kädenjälkeä. Comblémine SA puolestaan valmistaa kellotaulut ja Rhein Fils (Braloba AG) rannekkeet.

Parhaillaan Leijona Heritage 1907 -malliston kellot on jaettu kolmeen kategoriaan: Classic (Oiva viitenro. 300.01 + Limited Edition Môtiers viitenro. 300.02), Sport (Jalo viitenro. 200.01) sekä Chronograph (Urho viitenro. 100.01).

Mallien tunnistetiedot

Kellojen viitenumerossa on kaksinumeroinen etuliite 19. tai 20., joka viittaa mallin julkaisuvuosikymmeneen. Seuraavien vuosikymmenten aikana toivomme saavamme nauttia numeroilla 21.– 99. alkavista kelloista.

Kolminumeroisen mallinumeron (100, 200, 300) jälkeen olevat kaksi numeroa kuvaavat kellon kuorta, joka on joko ruostumatonta terästä (.01), ruusukullattua ruostumatonta terästä (.02), keltakullattua ruostumatonta terästä (.03), kultaa (.04) tai titaania (.05). Seuraava numero kuvailee kellotaulua: valkoinen (.1), musta (.2), sininen (.3), harmaa (.4) tai hopea (.5). Toiseksi viimeinen numero viittaa rannekeen materiaaliin: nahka (.1), teräs (.2) tai kumi (.3). Mallitunnisteen viimeinen luku kertoo, onko kyseessä rajoittamaton erä (.01) vai limited edition -malli (.02).

Lisäksi vuodesta 2020 lähtien jokaiselle Oiva-kronografille on annettu satunnainen nelinumeroinen sarjanumero. Sarjanumero on sattumanvaraisesti valittu lukujen 0001 ja 9999 väliltä ja se on kaiverrettu takakuoreen, mallitunnisteen loppuun (esim. 100.01.1180). Tämä antaa kellolle uniikin sarjanumeron, muttei paljasta tarkkaa tuotantomäärää. Ennen 1.1.2020 valmistetuista malleista puuttuu tämä yksilöity sarjanumero.

Tämänhetkiset mallit

Tunniste .100 on malleista kallein ja nimeltään Leijona Urho Chrono. Se on 42 mm bicompax kronografi, jossa on päiväys kello kuuden kohdalla ja kellotaulu saatavissa mustana, sinisenä tai valko-mustana. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori on vedenpitävä 100 m saakka (10 ATM). Kellon takakuoressa on safiirilasi, jonka läpi näkee Sellita SW510 BHa -koneiston työssään. Kaikkiin malleihin on saatavana ruskea, musta tai sininen, hyvin hengittävä nahkaranneke.

Tunnisteen .200 alle kuuluvat melko suurikokoiset 45 mm Leijona Jalo Sport -kellot aurinkohiotulla sinisellä tai harmaalla taululla ja takakuoren ruuvikiinnityksellä.  Jalo Sport on vesitiivis 100 m saakka (10ATM) ja sen sisällä sykkii Sellita SW200-1 -koneisto. Rhein Filsin 22 mm leveä ranneke on valmistettu erityisesti urheilukellohin soveltuvasta nahka-kumihybridistä ja se on saatavilla kullanruskeana tai tumman vihreänä.

Rajoittamattomana eränä tunnisteella .300 valmistetuissa Leijona Oiva Classic -kelloissa on 39 mm ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuori, 20 mm pituiset viisarit, joko valkoinen, musta tai sininen kellotaulu sekä takakuoren ruuvikiinnitys. Kellot on saatavissa mustalla, vaalean ruskealla tai tumman ruskealla alligaattorinnahkarannekkeella.

Voimme vakuuttaa, että Perkko jatkaa Leijonan perinteitä toiselle vuosisadalle laatu edellä, huolella ja harkiten.